Mijn stad Antwerpen | 03/07/18


Mijn stad Antwerpen | 03/07/18


Restauratie van Het Steen: van gevangenis tot toeristische toegangspoort

Datum:03/07/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Het Steen wordt omgevormd tot de toegangspoort tot Antwerpen. De stad maakt van dit unieke landmark hét toeristisch onthaalcentrum waar bewoners en bezoekers terecht kunnen voor informatie, tickets, boekingen en exposities.
Het Steen is één van de belangrijkste beschermde monumenten van Vlaanderen. Het is een iconische trekpleister voor bewoners en bezoekers. In het verleden heeft het gebouw een hele waaier aan functies gekend: van burcht en gevangenis tot houtzagerij en scheepvaartmuseum. In de nieuwe functie zal het de rol vervullen van cruiseterminal, onthaalcentrum en stadswinkel.
Als alles volgens plan verloopt kunnen bezoekers en bewoners nog voor de zomer van 2020 terecht in het nieuwe Steen. Schepen voor toerisme Koen Kennis: “Ook nu al klimmen massaal veel geïnteresseerde bezoekers de trappen naar Het Steen op, om vast te stellen dat er weinig te beleven valt. De heraanleg van de Scheldekaaien biedt ons nu de opportuniteit om dit toeristisch project te integreren in het totaalplaatje.
Toeristen die professioneel en gastvrij onthaald worden, en meteen hun eerste Antwerpse beleving meekrijgen, zijn de beste ambassadeurs voor onze stad”, klinkt het. (evja)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op