Mijn stad Antwerpen | 10/07/18


Mijn stad Antwerpen | 10/07/18


Openingsweekend ‘Antwerpen Barok 2018’ sluit af met 30 000 bezoekers

Datum:10/07/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Tijdens het eerste weekend van juni opende in Antwerpen het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Het openingsweekend lokte maar liefst 30.000 bezoekers.
Alle ogen waren gericht op de expo’s ‘De Meester Leeft!’ in het Rubenshuis, ‘Michaelina’ in het MAS, ‘Sanguine | Bloedrood’ in het M HKA en ‘Experience Traps’ in het Middelheimmuseum, waar doorlopend muziek en rondleidingen plaatsvonden. Maar ook buiten de museummuren vierde de stad Peter Paul Rubens en zijn barokke culturele nalatenschap met o.a. performances in het Centraal Station, een inhuldiging van het groensculptuur van Recetas Urbanas op De Coninckplein, theater- en stadswandelingen en een feestje aan de barokke street art van El Mac. Grootste Blikvanger tijdens het openingsweekend was het kunstwerk ‘Sacrilege’ van Jeremy Deller, een springkasteel op ware grootte in de vorm van Stonehenge.
Schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens blikt tevreden terug op het eerste weekend: “De voorbije dagen hebben heel wat Antwerpenaren en bezoekers van onze stad genoten van het openingsweekend van het barokfestival. Hiermee zijn we alvast geslaagd in het opzet: de mensen goesting geven in cultuur én in de stad! De komende maanden vullen we het programma verder aan met nog meer historische en hedendaagse barok.” (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op