Mijn stad Antwerpen | 15/11/18


Mijn stad Antwerpen | 15/11/18


Minder Afval Magazine

Datum:15/11/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Vanaf vandaag krijgt elke Antwerpenaar het nieuwe Minder Afval Magazine in de bus. In deze tweede editie van het blad geven Antwerpenaars inspirerende tips om afval te verminderen. Want samen met de verdeling van het magazine loopt een campagne om Antwerpenaars aan te zetten om hun afval te verminderen.

Na een eerste editie eind 2017, verdeelt de stad vanaf 15 november de tweede editie van het Minder Afval Magazine in Antwerpen. In de wijken waar de huisvuilwagen nog langskomt, vinden de inwoners in het magazine hun ophaalkalender voor 2019. De wijken met sorteerstraatjes krijgen een magazine zonder ophaalkalender. Doel van het magazine is Antwerpenaars inspireren om hun afval te verminderen en informeren over de afvalophaling of sorteerstraatjes.

“In Antwerpen trekken we volop de kaart van afvalvermindering. Eerder dit jaar lanceerden we al de herbruikbare bekers voor evenementen. Met het Minder Afval Magazine willen we de Antwerpenaars bewust maken van vermindering van het huishoudelijke afval. Op dit ogenblik produceert de Antwerpenaar gemiddeld 230 kg afval per persoon per jaar en dat willen we beperken tot 197 kg afval per bewoner tegen 2022”, stelt schepen Caroline Bastiaens.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op