Mijn stad Antwerpen | 13/06/18


Mijn stad Antwerpen | 13/06/18


Linkeroever heeft een eigen WerkInfoPunt

Datum:13/06/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Heel wat jongeren tussen 16 en 25 jaar die in Antwerpen wonen, kunnen ondersteuning gebruiken in hun zoektocht naar een opleiding of een job. Ze willen hier in vertrouwen over kunnen praten in een voor hen gekende omgeving. Een jeugdhuis is hiervoor erg geschikt.
Het jobaanbod is er in ieder geval: de VDAB ontving bijvoorbeeld al 300 vacatures voor leerkrachten kleuter- of lager onderwijs, 780 voor verkopers en 557 voor industriële technici. Toch geraken bepaalde vacatures moeilijker ingevuld. Nochtans hebben werkzoekenden vaak voldoende talenten om zich kandidaat te stellen voor deze jobs. Een drempel om te solliciteren, is het ontbreken van een realistisch beeld van de job: Hoe ziet een werkdag er uit?, Wat zijn de werkuren?…
Daarom organiseert Jongerenorganisatie Formaat in Jeugdhuis 2050 naast vrijetijdsactiviteiten ook een vertrouwelijke begeleiding van jongeren, waar ze een antwoord krijgen op hun onderwijs- en werkvragen. Ze openden hiervoor in het Jeugdhuis 2050 op Linkeroever een WerkInfoPunt (WIP). (evja)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op