Mijn stad Antwerpen | 14/08/18


Mijn stad Antwerpen | 14/08/18


Langspeelfilm en serie krijgen steun van Antwerp Film Bonus

Datum:14/08/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Nog meer filmnieuws vanuit ‘t stad! De langspeelfilm ‘Spider in the Web’ en de serie ‘De Kraak (The Bank Hacker)’ krijgen ondersteuning van de Antwerp Film Bonus. De stad lanceerde dit fonds in 2015 om internationale en Belgische projecten met een internationaal aspect te ondersteunen. De langspeelfilm ‘Spider in the Web’ van Eran Riklis krijgt 75.000 euro uit het Antwerpse filmfonds. De serie ‘De Kraak (The Bank Hacker)’ van Joost Wynant en Frank Van Mechelen krijgt 25.000 euro.
Spider in the Web
‘Spider in the Web’ is een internationale productie met regisseur Eran Riklis die al meerdere onderscheidingen kreeg. Oscarwinnaar Ben Kingsley, Monica Bellucci en Itay Tiran nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Het verhaal van de spionagethriller is gebaseerd op waargebeurde feiten en gaat over een geprezen geheim agent van de Mossad op leeftijd. Volgens zijn oversten zijn zijn gloriedagen voorbij, maar hij blijft doorgaan. Een nieuweling wordt vervolgens op pad gestuurd om zijn werk te onderzoeken.
De film speelt zich voor 90% af in Antwerpen er zijn 30 opnamedagen in de Scheldestad. Het is een productie met een grote internationale uitstraling, die in wereldpremière zal gaan op het filmfestival van Berlijn in februari 2019. ‘Spider in the Web’ is een project van Ciné Cri de Coeur.
De Kraak (The Bank Hacker)
Ook de misdaadserie De Kraak krijgt steun van Antwerpen. De reeks is van de hand van scenaristen Kristof Hoefkens (Spitsbroers 1 en 2) en Maarten F. Goffin. Ervaren regisseurs Frank Van Mechelen (Salamander, De Indringer, De Hel van Tanger) en Joost Wynant (De Laatste Zomer) staan in voor de regie. De productie van de 8-delige serie is in handen van productiehuis De Mensen. Er zijn 54 opnamedagen in Antwerpen gepland. (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op