Mijn stad Antwerpen | 03/07/18


Mijn stad Antwerpen | 03/07/18


Lancering nieuwe erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’

Datum:03/07/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Het district Berchem stelt op zondag 27 mei de nieuwste erfgoedwandeling ‘Berchem buiten de wallen’ voor. Geïnteresseerden kunnen dan deelnemen aan een geleide wandeling.
Na eerdere historische wandelbrochures voor de wijken Zurenborg, Nieuw Kwartier West, Oud Berchem en Groenenhoek neemt deze route wandelaars mee op tocht doorheen wijk De Veldekens. Deze nieuwe erfgoedwandeling leidt wandelaars langs plaatsen die verwijzen naar het rijke verleden en langs locaties die de buurt vandaag zo aantrekkelijk maken. Vanaf vrijdag 1 juni is de brochure ook te koop voor 1 euro in bibliotheek De Poort, Willem Van Laarstraat 15 – 17 en kan de route zelfstandig afgelegd worden.
Op 27 mei wordt ook de erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ voorgesteld, die vijf erfgoedbrochures waaronder de nieuwe brochure ‘Berchem buiten de wallen’ bundelt.
“We gaven de vijf Berchemse wijken de afgelopen jaren elk hun eigen wandeling en brochure”, vertelt Edwin de Cleyn, districtsschepen voor erfgoed. “Om dit project in schoonheid af te sluiten lieten we de vier oudere brochures herdrukken mét nieuwe covers en presenteren we de bundel in een cadeauverpakking met oude postkaarten van elke Berchemse buurt.” De erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ is vanaf 1 juni te koop in bibliotheek De Poort voor 10 euro. (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op