Mijn stad Antwerpen | 05/07/18


Mijn stad Antwerpen | 05/07/18


Indrukwekkende illustratie siert werfomheining stadhuis

Datum:05/07/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Begin april al zijn de werken aan het stadhuis van Antwerpen gestart. Rondom het historische gebouw is nu een vaste werfomheining van 4 meter hoog geplaatst. Om het totaalbeeld van de Grote Markt tijdens deze werken te waarborgen, heeft de stad ervoor gekozen een fotoprint van de gevel van het stadhuis op de stellingen aan te brengen. Het maakt de stad voor inwoners en bezoekers iets mooier tijdens deze ingrijpende werken.
De poorten op de gelijkvloerse verdieping blijven zichtbaar en hierin werden de illustraties van Fatinha Ramos verwerkt. Ze vertellen een verhaal waarin alle troeven van Antwerpen aan bod komen.
De 28 afbeeldingen tonen hoe een bezoeker – de Reiziger – de stad ontdekt. Elke tekening laat een klein stukje Antwerpen zien. De Reiziger komt met de boot aan en start zijn ontdekkingstocht aan het stadhuis. Tijdens zijn avontuur komt hij niet alleen bekende figuren zoals Pieter Paul Rubens en de Dulle Griet van Pieter Bruegel I tegen. Ook belangrijke bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het station Antwerpen-Centraal en het MAS komen aan bod. Antwerpse handjes, bier, chocolade en diamanten ontbreken uiteraard niet. Het verhaal vormt als het ware een belevenis van de stad met het stadhuis als centraal knooppunt. (evja)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op