Mijn stad Antwerpen | 02/05/19


Mijn stad Antwerpen | 02/05/19


Fietskortingsregeling succesvol in Antwerpen

Datum:02/05/19 | Mijn Stad: Antwerpen

Werknemers die op fietsafstand van het werk wonen, maar toch met de auto door het Antwerpse hindergebied gaan, kunnen via Slim naar Antwerpen een korting aanvragen voor de aankoop of het onderhoud van een (e-)fiets. Zo wil de stad werknemers aanmoedigen om minstens 2 werkdagen per week de fiets te nemen. De Fietskortingsregeling is in 2017 in het leven geroepen en na twee jaar zijn de resultaten erg positief. De stad heeft dan ook besloten om dit project de komende jaren verder te zetten.

De ambitie voor de eerste twee jaar was om via dit project minstens 1500 autobestuurders te laten overstappen. De resultaten tonen nu dat in 2017-2019 in totaal 1702 werknemers intekenden. Opvallend daarbij is dat de meerderheid van de deelnemers (56%) buiten de stad Antwerpen woont, wat aantoont dat de fiets voor iets langer woon-werkverkeer een valabel alternatief voor de auto is.

85% zegt dat ze overstapten op de fiets om files te vermijden en tijd te winnen. Een betere gezondheid werd als op 1 na belangrijkste reden aangegeven en de positieve impact op het milieu stond op de derde plaats.

Meer info via www.slimnaarantwerpen.be/nl/fiets/fietskorting


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op