Mijn stad Antwerpen | 31/07/18


Mijn stad Antwerpen | 31/07/18


Antwerpen lanceert rolstoeltoegankelijke toeristische route

Datum:31/07/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Voortaan kunnen rolstoelgebruikers op een aangename manier en met een minimum aan begeleiding de stad verkennen dankzij de rolstoeltoegankelijke route van Visit Antwerpen. Met dit overzichtelijke plan komt de stad Antwerpen tegemoet aan verschillende vragen om een dergelijke route te ontwikkelen.
Voor rolstoelgebruikers is het belangrijk om op een aangename manier en met een minimum aan begeleiding de stad te kunnen verkennen. Visit Antwerpen kreeg in het verleden meermaals de vraag om een route voor rolstoelgebruikers te ontwikkelen. In 2017 kwam Simon Verbruggen op beroepsverkennende stage bij Visit Antwerpen vanuit GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling) Afdeling Antwerpen. GTB ondersteunt personen met een arbeidshandicap in hun zoektocht naar werk. Tijdens zijn stage ging Simon aan de slag om in het centrum van Antwerpen een toeristische, atypische toegankelijke route samen te stellen. Hij verzamelde praktische tips zodat rolstoelgebruikers gemakkelijk de weg door Antwerpen vinden.
Van de beste routes langs de meest interessante plekken en leukste bars, tot veilige oversteekplaatsen en de meest toegankelijke toiletten, Simon stippelde het allemaal uit.
Het plan is gratis verkrijgbaar aan de balies van Visit Antwerpen op de Grote Markt en in het station Antwerpen-Centraal. (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op