0 0 vote
Article Rating

Mijn stad Antwerpen | 06/06/18


Mijn stad Antwerpen | 06/06/18


2018 wordt opnieuw een mooi cruisejaar in Antwerpen

Datum:06/06/18 | Mijn Stad: Antwerpen

ANTWERPEN – Antwerpen blijft ook in 2018 een populaire bestemming voor zee- en riviercruises. Dit jaar verwacht de Scheldestad 25 zeecruises en maar liefst 655 riviercruises. Samen zijn deze goed voor zo’n 106.280 passagiers – en dus ook bezoekers – die in Antwerpen aan wal zullen gaan. Verder is het uitkijken naar de nieuwe cruiseterminal en het vernieuwde Steen.
In 2020 verhuist de cruiseterminal naar het Steen, waar schepen kunnen aanmeren aan een prachtig nieuw ponton. Het 350 meter lange en 9 meter brede ponton zal uit drie delen bestaan en verbonden worden met de kade via twee loopbruggen. Op deze manier kunnen schepen comfortabel aanmeren en is er geen hydraulische gangway meer nodig.
Koen Kennis, schepen voor toerisme: “Het cruisetoerisme doet het goed in Antwerpen, met dit jaar opnieuw heel wat speciale cruiseschepen die onze stad aandoen. Met het nieuwe cruiseponton en de cruiseterminal in het Steen investeren we ook volop in kwalitatieve infrastructuur om de cruiseschepen nog beter te kunnen ontvangen in onze stad.” (evja/foto evja)

0
0
vote
Article Rating


Volg deze discussie!
Abonneren op
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments