Mijn stad Antwerpen | 20/08/18


Mijn stad Antwerpen | 20/08/18


Antwerpse chocolade naar wereldfinale

Datum:20/08/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Op de Europese editie van de International chocolate awards is Jerome, de chocolade van Coup De Chocolat, de grote winnaar geworden in de categorie boven 85%. Uit meer dan 500 inzendingen behaalde Jerome de gouden medaille en liet daarmee een keur aan chocolademakers uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten achter zich. Dankzij dit puike resultaat mag Jerome nu naar de wereldfinale in Firenze in oktober.
Het Antwerpse chocoladebedrijf Coup de Chocolat bestaat nog maar sinds 2016 en wordt gerund door Isabelle Quirynen en Tom Geens. Ze gaan op zoek naar de beste cacao ter wereld en kopen deze rechtstreeks van de boer, wat resulteert in eerlijkere prijzen en een betere smaak. Zo zijn de bonen voor Jerome afkomstig uit Colombia, van bij de Arhuacos indianen in het noorden.
Tom: “We blijven met de voetjes op de grond. We staan dit jaar voor veel uitdagingen, vooral omdat de productie van onze chocolade heel arbeidsintensief is, maar ook omdat we net een baby’tje hebben. Op dit moment zitten we in wat waarschijnlijk het kleinste chocoladefabriekje ter wereld is, maar vanaf november verhuizen we de productie van Antwerpen-Noord naar Linkeroever en zullen we iets beter behuisd zijn.” (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op