Mijn stad Aalst | 10/11/20


Mijn stad Aalst | 10/11/20


Wil-Frit doet de deuren weer open!

Datum:10/11/20 | Mijn Stad: Aalst

Ooit een vaste waarde van het wielerpeleton, later een vaste waarde in het uitgaansleven van Aalst. We hebben het natuurlijk over Wilfried Wesemael! 

Wielercarrière 

Wilfried Wesemael is nu 70 jaar, maar ooit was hij een jonge renner vol ambitie. Zijn talent zorgde ervoor dat hij de vaste secondant van Jan Raas werd en later won hij zelfs de ronde van Zwitserland in 1979. Dat was het hoogtepunt van zijn wielercarrière, want na een blessure in de Tour, was de spirit van Wesemael niet meer wat ze geweest was.

Uiteindelijk besloot hij in 1982 om een punt te zetten achter zijn sportcarrière en een eigen frituur uit te baten. Hij begon met een frituur in Gijzegem, maar verhuisde al snel naar Aalst. In Aalst begon hij met friterie ‘t Spit op de Hopmarkt, om later te verhuizen naar de overkant met een nieuwe zaak: Frituur Wil-Frit. 

Frituur Wil-Frit

Bij veel Aalstenaars is frituur Wil-Frit de frituur naar keuze. En terecht! Voor Test Aankoop behoort Wil-Frit bij de beste frituren van België. En daar zijn we in Aalst natuurlijk best fier op! Het is dan ook niet vreemd dat veel Aalstenaars bedroefd waren toen Wilfried zijn pensioen in 2015 aankondigde. Maar niet zonder opvolger! 

Nieuw leven

Sinds de aankondiging van zijn pensioen heeft de frituur een bewogen pad gekend. Zo kwam op 4 oktober 2019 het nieuws dat de frituur, club ‘The Tubes ‘ en ‘The Kings’ plaats moesten maken voor een nieuw pand: een luxe appartementencomplex dat ‘Le Roi’ zou gedoopt worden. Ondertussen is de realisatie van dat appartementencomplex voltooid. 

Hoewel de oude frituur ondertussen vedwenen is, betekent dat niet dat het verhaal van frituur Wil-Frit ten einde is. Zo gaan de nieuwe deuren van het nieuwe pand van de frituur donderdag 12 november terug open! Je vindt de nieuwe frituur op de hoek van de Hopmarkt en de Korte Nieuwstraat.

Het verhaal van Wil-Frit gaat niet enkel verder met een nieuw pand, maar ook met een nieuwe uitbaatster! Wilfried heeft, 5 jaar na de aankondiging van zijn pensioen, namelijk een opvolgster gevonden. De nieuwe uitbaatster heet Jenny Dierick. Een ambitieuze jonge dame die niet kan wachten om de Aalstenaars terug blij te maken met de beste frietjes van Aalst! 

Zin in een pak friet of de geliefde balletjes in tomatensaus van Wil-Frit? Houd dan zeker hun Facebook-pagina in de gaten voor updates over de opening. 

Is Wil-Frit ook voor jou de frituur naar keuze? 

#mijnstadaalst #lovelocal #wilfrit